Rozhovor se Subtension

SNDNB avatar

Tentokrát si hlavní roli střihne slovenský DJ a producent Subtension, který vydává na labelech Invisible Recordings nebo třeba Critical Music. Lekci slovenštiny berte jako bonus. 😀

SNDNB: Ahoj, jak se daří?
Subtension: Ahoj! Diky za opytanie!
Dari sa celkom dobre, mam za sebou pomerne produktivne obdobie a momentalne sa tesim na niekolko releasov, ktore maju vyjst v blizkej dobe.

SNDNB: Představ se jednou větou. 😀
Subtension: Podme to skusit 😃 Volam sa Mario, robim pesnicky, ucim ako sa robia pesnicky (LFO.sk), hravam a mam rad syntaky. auta a japonsku kulturu.

SNDNB: Co znamená tvůj DJ nick a jak jsi k němu přišel?
Subtension: Myslim ze tuto otazku som uz par krat dostal. V skratke – povazujem sa za celkom nervozneho (napateho) cloveka, avsak nedavam to az tak najavo.

SNDNB: Jak dlouho se aktivně věnuješ hudbě?
Subtension: Aktivne sa venujem hudbe od roku 2009.

SNDNB: Pamatuješ si kdo a kdy tě k dnb přivedl?
Subtension: Zacali sme spolu s kamosom Minor Rain-om niekedy cez letne prazdniny. Vtedy sme vymysleli projekt soundNbeats a neskor sme sa rozdelili. K hudbe ma v detstve nepriamo viedol aj moj otec, ktory sa tiez profesionalne venoval hudbe (skupina Team).

SNDNB: Který dnb subžánr je ti nejbližší?
Subtension: Takmer vsetko co ma dobry sound a nejak inovuje. Zanrovo by som to zaradil ako deep, rollers, experimental dnb. Nemam rad genericky neurofunk.

SNDNB: Posloucháš i jinou muziku?
Subtension: Pocuvam hlavne inu muziku. Dnb si vo volnom case pustam uz velmi zriedka. Moj playlist je tvoreny od jazzu, cez klasiku, techno, rock, pripadne ambient.

SNDNB: Kdo je tvůj nejoblíbenější dnb producent?
Subtension: Tazka otazka. Vzdy som hovoril ze je to Rockwell, avsak moc novych trackov od neho uz nevidim. Mam rad to, co robi Hybris, super klasiky robi aj SPY. Bavia ma veci, ktore vychadzaju na Methlab (YUKU), Flexout, Vision, Dividid. Nova generacia producentov ako Buunshin, Imanu alebo Grey Code. Z Ciech samozrejme Rido, Meph a perfektny pristup k hudbe ma aj Viktor (Thez). Mohol by som menovat dalej, urcite by si to vela ludi zasluzilo, ale to by sme tu boli dlho 🙂

SNDNB: Jaký je tvůj nejoblíbenější dnb track ever, a který je podle tebe naopak nejhorší?
Subtension: Najhorsi? Macky Gee – Tour. haha, srandujem (skoro). Na to sa asi neda objektivne odpovedat. Na najlepsi track mam urcite vela kandidatov. Ono to vzdy ukaze cas, ked track dostatocne vyzrie. Su tracky ktore maju 2 mesiace brutalny hype, ale potom sa na ne zabudne. Potom su tracky, ktore sa stavaju po niekolkych rokoch klasikou, ako napriklad Bad Company – The Nine. Podobne sa pozeram na album od Pendulum – Hold your color, co je uplne legandary. Medzi top tracky by som zaradil urcite aj dBridge – Inner Disbelief

SNDNB: Jak se připravuješ na hraní?
Subtension: Vacsinou pred akciou pozriem do mailu co je nove – vypocujem promo tracky, stiahnem , nahadzem si ich do rekordboxu a potom ich testujem. Ked funguju dobre, ostanu v sete a tie z ktorych som nemal taky dobry pocit sa nahradia zase novymi promo trackmi 🙂

SNDNB: Tipneš si kolik mejdanů jsi za svůj život přibližně absolvoval?
Subtension: Za to desatrocie co hravam to odhadujem na nejakych +/- 300.

SNDNB: Který z mejdanů ohodnotíš jako nejvíc top mejdan tvého života? Kde sis to úplně nejvíc užil?
Subtension: Za posledny rok to bol Berlin (Neosignal), Budapest (The Hive), Basel (Random), sranda bola aj v San Franciscu, kde som hral a na party prislo niekolko Slovakov a Cechov nezavisle od seba. To som fakt necakal 🙂

SNDNB: Existuje nějaké místo, kde jsi ještě nehrál, ale rád bys?
Subtension: Donedavna to bol Fabric, ale uz mam achievement unlocked :))
Strasne rad by som hral niekde v Azii, najlepsie v Japonsku.

SNDNB: S kým by sis dal b2b set, kdyby sis mohl vybrat kohokoliv?
Subtension: Jednoznacne s tymto typkom
https://youtu.be/Q28eMePScak

SNDNB: Máš nějaký zlozvyk?
Subtension: Obcas zabudnem pri pisani na diakritiku (Ospravedlnujem sa).
A okrem toho – neviem ci je to zlozvyk, ale niekedy sa neviem vymanit zo stereotypu a tym padom stracam pri hudbe inspiraciu. Vtedy musi prist nejaky novy impulz a vtedy sa aj vracia chut tvorit.

SNDNB: Co ty a domácí mazlíčci? Máš nějakého?
Subtension: Nemam, ale velmi by som chcel psa (shiba inu, husky, pripadne border kolia) alebo macku. V byte kde teraz byvam to vsak nie je mozne, tak snad v buducnosti 🙂

SNDNB: Čím jsi chtěl být až vyrosteš? Byl to DJ?
Subtension: Ked som bol mensi tak ma to vzdy tahalo k technike (pajkovanie, zapajanie, vyroba vlastnych repro atd.) Vtedy som netusil ze niekedy budem produkovat hudbu alebo hravat sety. Neskor ma to tahalo k filmu, kamere, strihu a napokon som skoncil pri hudbe.

SNDNB: Prozradíš nám, co chystáš do budoucna co se releasů týče?
Subtension: Mam hotove EP, ktore je naplanovane na Maj. Trackov mam vsak viac, len este nie su upisane do labelov, alebo nemaju release date.

SNDNB: A pokud chceš, trocha prostoru pro vzkaz na závěr:
Subtension: Diky moc za rozhovor a dufam ze sa coskoro vidime na nejakej akcii.

Děkujeme Mário za rozhovor, měj se krásně! 🙏

Tagged in :

SNDNB avatar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

More Articles & Posts